Kávézunk Dezsőke?


– Kávézunk Dezsőkém?
– Természetesen kávézunk édesem!
– De mikor? – mióta várok itt az ágyban! – mikor lesz már kész? Érzem a jó kávé illatát Dezső, hozd már! Itt vagyok nőiességem teljes szépségével az ágyban, ha nem vetted volna észre.
– Jövök drágaságom, jövök! – csak még nem elég meleg a víz!
– Dezső hol a kávém? – az én csészémben csak meleg víz van, még nem ittam meg, és már mosogatni akarsz? – a tiedben meg a kávé gőzölög. Mi történt Dezső?  Már elfelejtetted, hogy ma szombat van és egy jó kávé mellett, szoktunk heverészni. Te iszol, én meg nézzelek! Csak egy adag kávé jött le? – azt is te iszod? . Ennyire nem lehetsz udvariatlan, faragatlan paraszt a te Terikéddel! Akit te állítólag nagyon szeretsz? Még a házmesternek is eldicsekedtél vele, hogy mennyire szeretsz engem. És minek ez a forró víz? Hol van belőle a kávé? Az nem lehet, hogy elfogyott a kávé a héten töltöttem fel a kávés dobozt. Minek a meleg víz kávé nélkül? Dezső, addig nem közelíted meg az ágyamat, míg nem ittam kávét. Szégyelld magad!
– Én is szóhoz juthatok? – Terikém idd csak meg a meleg vizet, ma kezdjük a méregtelenítést! Az első lépés éhgyomorra két pohár meleg víz ivás. A többit, majd szép folyamatosan fogom mondani.
– Dezső –ő, te meghibbantál! Te örült vagy! Miért kell nekem méregteleníteni magam. Mikor én nem is vagyok mérges, olyan nyugodtan hívtalak az ágyamba, mint azelőtt, mikor még víz helyet kávét is hoztál nekem. Na tűnés ki és hozzad a kávémat! – mert tényleg mérges leszek!
– Édesem te félreértesz, a rádióban mondta egy terapeuta, hogy szükséges a méregtelenítés, főleg a nőknek. Na jól van, teszek neked a vízbe egy csepp kávét.
– Milyen peruta? – az meg ki a fene? Nem vagyok én kísérleti nyúl! Ide figyeljél Dezső, ez a végső mondatom, mit gondolsz te, mi vagyok én, egy csepp kávéval akarsz engem az ágyba látni! – pizsama nélkül. Tényleg, iszonyúan mérges vagyok rád! Mert én jól vagyok, nincsen még semmi bajom, de hamarosan lesz! – ha nem főzöl nekem is egy normális adag jó erős kávét. Mond, minek nézel te engem? Dezső te neked az a terapi – vagy ki a fene dirigál! Dezső az én férjem vagy! – annak a terapimak lettél a szerelmese.
– Édesem miért nem hallgatsz végig. A terapeuta jót akar, azt akarja, hogy a női testből kiűzzem a méreganyagokat.
– Csak a nőiből? – nem inkább a tiedből kéne kiirtani a marhaságaidat.
– Teri tiszta legyen a gyomrod, a májad, az epéd, stb. Amik benned vannak, azok mind káros anyagok, azokat ki kell űzni a szervezetedből.
– És ehhez kell nekem meleg vizet innom kávé helyett?
– Terikém! Ez hozzá segít majd a betegségmentes, hosszú élethez. Különben is a kismamáknak nem tesz jót a kávé.
– Dezső te azt hiszed, hogy én állapotos vagyok? Te tényleg hibbant vagy!
– De még lehetsz! – és azt akarom, hogy az én drágaságom sokáig éljen és a majdani gyerekünk se legyen mérges, méregtelenítve jöjjön a világra, tudjunk együtt kávézni. Idáig világos ugye? Azt is mondta még, a terapeuta, hogy a méreganyag káros az izületekre, lábfájást okoznak és még a fogaidnak is árthat. Nem szeretnélek fog nélkül látni. Mit szólna a gyerekünk? Terka. Képzeld magad el, hogy néznél ki, beesett sápadt arc-ráncos tekintet, kilógó fog nélküli ínyeiddel a szádban, gondold csak át. Ha kirúzsozod a szádat, amit te nagy előszeretettel csinálsz, minden nap, kinek lesz kedve rád nézni és még sokféle betegséget emlegetett. Hát én szeretnélek ettől mind megóvni, én egy ilyen férj vagyok, aki vigyáz a feleségére. Én megvédelek a mérgektől meg a férgektől
– Dezső ezt nem hiszem el, te ennyire szeretsz engem? Vagy ennyire megúntál, és azt akarod, hogy itt maradjál egyedül, és ne legyen családunk? – azt csinálhass, amit csak akarsz. Hát ennyire bolondnak nézel engem?
– De drága tündérem, ilyet feltételezel rólam? Úgy nézek én ki, mint aki nem szeret? Hát nem a kedvedben járok, mindig, a múltkor is hoztam neked mézes negrót, és vettem neked szőlőcukorkát is! Nézd meg legalább miket ajánlott a gyógynövény szaküzletes. Azt mondta ő is, hogy amiket összeválogatott, azok mind méregtelenítő hatásúak, csak teákat kell belőle főzni, és kész a hatás. Nem leszel mérges, a szervezeted le lesz méregtelenítve. Soha sem leszel, mérgezett! Azt hittem boldog leszel, míg én iszom ezt a keserű ócska kávét, te iszod a méregtelenítő teát, és olyan nyugodt leszel. Képzeld, méreg nélkül fogsz járni az utcán. Csinos karcsú leszel. Mindenki megfordul utánad, azt mondják majd, ez a Hamarné milyen csinos, jó nő! – még mindig, tudod milyen jó érzésed lesz tőle?
– Dezső, édes fiam, ha elköltötted a heti kajapénzünket a te bolond vacak teáidra, akkor a jövő héten nem eszünk semmit, de vedd tudomásul, hogy megitatom veled, hogy jobban tetsszél a te terapednek, a fenébe is kell mondani.
– Dezső, én nem attól akarok méregtelen lenni, hanem tőled, értsd meg! Én tőled akarok családot, hűséges feleséged akarok maradni. És mond veled mi lesz? – te nem akarsz méregteleníteni? Csak én járkáljak méreg nélkül a testemben. Te eszed a finom süteményeket, megiszod a drága boraidat, én meg szenvedjek, ezt akarod?
– Á dehogy drágám, csak büszke szeretnék lenni rád.
– Légy te büszke tudod kire, arra büd….ra!  Na akkor most felkelek, és én főzök magamnak egy igazi kávét, amitől oly mérges leszek, hogy csak úgy fogsz repülni kifelé a szobámból, de előtte még  megnézed, hogy milyen jóízűen iszom a kávémat, és semmilyen mérgek nem repülnek ki belőlem, Különben nem is érdekelsz, csinálj, amit akarsz, de ne velem. Különben pukkadj meg! Fogsz te még könyörögni, hogy engedjelek kávéstul a szobámba.