Vízér

– Édes drága Terkám, csakhogy megjöttél!
– Te Dezső, tudhatnád, hogy nem szeretem, ha le Terkázól. Valami bűzlik, mert máskor, csak Teri vagyok.
– De édesem csak örömömben, meghatottságomban mondtam, hogy Terka. Látod ki is számoltam, hogy a Terka csak öt betű. Ha azt mondom neked, Terikém az már hét betű. Ebből is láthatod, mennyire odavagyok érted.
– Dezső, mi a fenét habratyolsz te nékem?
 – De édesem, akkor mondd, hogy utaztál? – és a kedves mama hogy van? Nem kellett volna három nap alatt ott hagyni, hátha a szívére veszi, hogy csak úgy elmentél.
– Dezső, te fenemód bolondnak nézel. Egyszer örülsz, hogy megjöttem, egyszer meg ott kellett volna maradnom.
­­
– Te jó ég, mi történt ebben a lakásban? Betörtek, nem is mondtad! 
– Dehogy, drágám! – csak egy kicsit átrendeztem a lakásunkat.
– Miért Dezső–ő–ő. Hogy került az ágyad a gardróbszekrény elé? – és mi ez a felfordulás itt? A fésülködő asztalom, hogy került a konyhába? Ez nem lehet igaz és a hűtőgép, mit keres az előszobában, Te Dezső mit csináltál itt? – miért forgattad fel a lakást? Normális vagy? Jé, a családi fotók mit keresnek a spájzban, Dezső, te nem vagy komplett! A fotelok az ágyam előtt. Hogy megyek aludni? – és hol a mosógépem? – nem látom sehol. Azonnal kerítsd elő! Az megvan a gyerekszobába tettem!
– Adjál egy pohár vizet, rosszul vagyok!
– Máris szívem, hozom már, csak nyugodj már le édesem. Még a csap körül van némi elpakolni való, de az már semmi. Látod ez mind, azért van, mert meg akarlak menteni a reumádtól, és minden fajta betegségtől.
– Dezső, honnan vetted ezt a marhaságot, nincs reumám, se izületi bajom.  Csak az a bajom, hogy egy ilyen pipogya férjem van, Dezső, mi lett a gyönyörű szobaszőnyeggel, azt sem látom?
– Megvan drágám, nyugodjál meg, minden megvan csak egy kicsit máshol. Az ágyam alá tettem. Ott tiszta marad.
– Dezső hozzál nekem három darab Xanax-ot, de a legerősebbet.
– Hozom, hozom! – csak nem találom, de ahogy meglesz, rögtön viszem!
– Na megnyugodtál szívem, akkor elmondom, hogy ez mind a te érdekedben történt. Ugyanis a TV tudományos műsorában egy híres geológus megállapította, hogy sok ház alatt vízér van, és azon helyen nem tanácsos feküdni, mert nagyon ártalmas. Szeretnélek minden bajtól megvédeni. Mi lenne velem nélküled! – pláne, ha ápolásra szorulnál. Végem lenne Isten bizony! Még azt is elmagyarázta a nagy tudású geológus, hogy hogyan kell megállapítani a vízér vonalát. Fáradt vagy aranyoskám, de azért befejezem. Szóval ott tartottam, hogy egy fűzfaágat, amely vé alakban elágazik, azzal mérjük fel a lakóhelységeinket. A vízér alatt kilendül a bot. Ott nem jó helyen van a fekhely. Igaz fűzfaágat nem tudtam szerezni, pedig még a Margitszigeten is próbálkoztam, de hiába, így kénytelen voltam beérni egy orgona ággal. Gondoltam, ha fűzfa jó, akkor az orgona még jobb. Elvégeztem a méréseket, és úgy döntöttem persze a te érdekedben, hogy némi fáradozással járó áldozatot és változást teszek az egészségünk érdekében.
– Dezső elég a hülyeségeidből, tán nem vetted észre, hogy mi a tizedik emeleten lakunk. És alattunk még kilenc emelet van. A kilenc emeleti lakok is átrendezték a lakásukat? A vízér nem hathat tíz emelet magasba, plusz a pince. Te képes voltál tönkre tenni a lakásunkat, amire még tartozásunk is van. Az én ágyam alatt nem megy a vízér csak a tied alatt ment.
– De édesem, te úgyis gyakran az én ágyamban alszol, minek mozgattam volna meg az ágyadat. A többi bútort is csak miattad tologattam el, hogy véletlenül se lépj a vízér fölé.
– Dezső te egy nagy ökör vagy, mindig tudtam, de most be is bizonyítottad!