Macisajt

MACISAJT

  Az 50-es villamosról leszállva, nagybevásárlás céljából a CBA üzletbe mentem. Ide szeretek járni, mert a villamos megállóval szemben van az üzlet bejárata, és ami jó benne nem kell két hatalmas bevásárló szatyorral messzire menni.
  Egész hétre való élelmiszerrel megpakoltam a két szatyromat, amit összevissza raktam. Kifelé menet vettem észre, hogy egyik nehezebb, mint a másik. Amíg az 50-re várok gondoltam, egy kicsit átrendezem, hogy egyformán nyúljon meg, mint a kézkarom.
  A szerelvény még messze volt, gyorsan átpakoltam a szatyrokat, a mackó sajtot a honom alákapva a végén a tetejére akartam tenni az egyik szatyornak. Igazán tudhattam volna, hogy az üveg árukat szét kell osztani, a konzerveket úgy szintén.
  Lehajolva rakosgattam a szatyor tartalmát át az egyikbe, majd az egyikből a másikba. Már majdnem befejeztem a pakolást, mikor éreztem, hogy valami meglöki a vállam. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak. Arra gondoltam, hogy valamelyik felszállásra várakozó ember ért a vállamhoz. Azért felnéztem, azaz a mackó sajtot vissza is akartam tenni a szatyorba. De ni csak eltűnt a macisajt a honom alól. Azt hittem leesett, de nem láttam sehol. A villamos felé néztem és a megálló járdaszigetén egy férfit, láttam nagy iramban elfutni.  Ez ellopta a sajtomat, azért fut ilyen gyorsan! Most mit csináljak, hogy szaladjak utána, a lábam vitt volna, de a két infarktussal terhelt szívem, úgyse bírta volna a futást. Pláne két teli szatyorral a kezemben, vagy hagyjam a megállóban? – úgyis a hűlt helyét találtam volna. A villamos meg éppen beállt a megállóba.
  Felszálltam rá, de azon morfondíroztam vajon a tolvaj jól lakik e az én macisajtomból, vagy még éhesebb lesz tőle, és új zsákmány után néz.

2014 – őszén történt..